Wednesday, January 16, 2013

Fivers Hijabis Giveaway II


hai hai assalamualaikum semua. harini saya join ini. *nampak tak tajuk diatas anak anak?* 
saya sangat interested sebab dia adalah pasal hijab. woh! ada hadiah tudung maa. nak nak nak !

syarat syarat :-
*tag 2 orang kawan = JAJA dan YAYA *dah bagitahu diorang k*
*follow blog penganjur dan twitter penganjur, Sudah ! *tak caya sila check*
*pendapat tentang hijab? 

haaaaaaaaaaaaaaaaaaaa. ni part yang saya paling suka. okay now, let me tell you this.

Hijab? hijab ni bukan semestinya hanya memakai tudung. hijab ni fully covered our body part that cannot be seen my our 'bukan muhrim'. its mean hijab itu bukan sahaja memakai tudung, hijab itu untuk menutup aurat kita dari dilihat oleh orang yang haram dari melihatnya. okey. faham disitu?

bak kata Ustaz Azhar Idrus :- pakai tudung tak wajib, tapi tutup aurat itu wajib.

kalau pakai tudung, tapi pakai lengan pendek. nampak aurat. terhijab tak aurat kita? No!
kalau pakai tudung, tapi pakai jubah. okey cun. TAPI, jubah ketat yang nampak bentuk badan. nampak bentuk kan? terhijab tak aurat kita? No!

jadi kawan kawan, saya harap anda semua faham. hijab itu bukan hanya tudung, tapi seluruh aurat kita. jangan bagi orang lain tengok tau. kesian bakal suami kita. kesian ayah kita. 

apabila sehelai rambut wanita dilihat oleh lelaki bukan muhrim dengan sengaja balasan nya 70,000 dalam neraka. seorang wanita yang masuk neraka akan menarik 2 orang laki-laki. sama ada, ayah kandung, adik beradik lelaki, suami, anak lelaki.

Nauzubillah. mintak dijauhkan.

okey. cukuplah kot setakat ni. hihi. harap harap saya dapat tudung atau selendang. amin amin amin. *fuh fuh* hehehehehe

eh cop cop cop ! nak join ? sila klik banner atas tu jeee k :)

Assalamualaikum. 

12 comments:

maizatul muharani said...

betul ! pakai tudung tak wajib pakai yang labuh tapi cukuplah tutup aurat kita :P

IeZwa RazK said...

Thanks for joining this giveaway. Nice entry btw. Good Luck ye~ (:

najla mohayidin said...

kann. yang penting semua aurat kita terhijab :)

najla mohayidin said...

welcome welcome. nak tudung tau. hihihihihi. k over :)

IeZwa RazK said...

Salam, ada penambahan syarat iaitu like fanpage baru Iez ( http://www.facebook.com/harNie11 )Sunat je, tiada paksaan pun. Kalau sudi like la ye. InsyaAllah Iez akan bagi hadiah topup untuk 3 atau 4 likers yg bertuah

najla mohayidin said...

hai hai hai. eh tiada masalah. sudah di-like dahhhhh :) kalau tidak percaya, boleh cek kok. hihihihi

SYAKIRA AZWA said...

hai sayang .terima kasih tag jaja jojo.haha . nanti dah ado line i join oke hatimanis :D

najla mohayidin said...

okay darling :) thanks!

Diya Sesame said...

jemput join.hadiah ada jubah,maxi dress & rm100 cash!
http://diyasesame.blogspot.com/2013/01/happy-blogging-giveaway.html

najla mohayidin said...

thanks invite awak :)

IeZwa RazK said...

Assalamualaikum,
Iez datang melawat peserta,
Fivers Hijabis GA II sudah tamat pada 12 tengah hari tadi,
Nantikan pengumuman pemenang pada 13/14 Februari 2013,
Good Luck :)

najla mohayidin said...

okay. thanks :)