Thursday, January 10, 2013

Rambut gugur? Kulit kering? Nah ini dia petuanya. Confirm berkesan! MESTI CUBA!



Wahhhhhhhhhhhhhhh. Bestnya lah if tajuk entry kat atas tuh betul betul betul betul betul *eh berapa banyak kali betul daa* jadi kenyataan dalam hidup aku. Confirm aku akan buat petua tuu. Sobs sobs malang nya itu semua hanya mimpi. Ehhhh alahai dah membebel hampir satu perenggan sampai lupa nak bagi salam. Astaghfirullah hal azim. Apa nak jadi Najla ni. Makin lama makin nyanyuk. Ehems mentang mentang lah umur dah guna angka 2 sekarang. Ops. Terlebih sudahh. Pecah rahsia mak. Ihiks

Wokey guys. Assalamualaikum warohmatullahi wabarakatuh. Phewwww. Baru semadd smart blog bila ada salam diberi setiap kali ingin membuat entry. Lu tak caya? Salam tu doa sejahtera lu tahu? Orang doa untuk lu tuh. Haaa ape lagi, jawab jangan tak jawab. Meh aku tolong ingat kan, jawabnya à waalaikumsalam waroh matullahi wabarakatuh. Nak pahala lebih? Ha jawab lebih sikit à 'alamak ada ayat dia time sekolah dulu ustazah ajar. Tapi dah lupa.' Allahu Rabbi. Tulah bahana tak mengamalkan ape yang di ajar. Rugi ! 

*Maafkan Najla ustazah, Najla lupa. Nanti Najla akan study balik dan promise akan ingat dan amal. Promise ustazah.*

Ingatlah wahai kalian bahawa :-
Ilmu tanpa amal, ibarat pohon tanpa buah. Pohon apabila tidak dijaga, dibaja, disiram, tidak akan memberikan kita hasil buah buahan nya. Begitu juga dengan ilmu. Jika tidak diamalkan kita akan rugi. Tidak akan mendapat apa apa. Tapi jika diamalkan? Kita akan mendapat hasil buah nya yang begitu elok. :)
*kawan kawan mengertikan? Alhamdulillah. Moga aku diberi pahala walaupun sedikit. Pahala berkongsi ilmu, dan ingat mengingati. In sya Allah.

‘hey makcik, hamboi kemain panjang bebeno mukaddimah awok sampai lupe ke nak tulis entry berkaitan ngan tajuk?’

Astaghfirullah hal azim ! Maafkan saya. Itulah manusia. Sering terleka dan melakukan kesilapan. Dan inilah fungsi kita sebagai saudara seIslam untuk sama sama saling ingat mengingati. That’s why kene saling follow dan memolow reramai awak oi. Bia silaturrahim terbina nanti senang nak menyampaikan ilmu Allah. In sya Allah.

‘OKAYYYYYYYYYYYYYYYYYYY ! BACK TO TOPIC PLEASEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE !’

Hehe. Sorry sorry sorry lahh awok awok sekalian. Jangan lah marah. Meh kita pujuk meh. Kita nari ea? 1 2 3 go ! *Oppa Gangnam Style* Ewah ewah ewah. Suka pulak dia yeeee. Okay merepek -_-

Actually nak kongsi tentang masalah rambut gugur dan kulit kering yang makin kronik dari hari ke hari. Apakah?

Sorry saya bukan ada sakit leukemia ke, kusta ke, ape ke what so ever yang seangkatan dengannya. Tidak ! Tidak ! Tidaaaaaakkkkkkkkkk ! *Nauzubillahi min zalik – minta dijauhkan Ya Allah*


*Harap maklum yang kulit kering aku tak lah sampai cenggini sekali oi*


Saya tak tahu la ape masalah nya. First kulit kering. Ya Allah saya tak tahu nak bagi tahu macam mana tapi yang penting ianya sangat teruk. SANGAT!
Kalian bayangkan ea, duduk dalam kawasan berhawa dingin kejap jeh kan, kulit aku dah macam phewww. *tak dapat dinyatakan*
And then pasal rambut rontok *translation – gugur. Hiks*




Ya Ampun ini lagi satu masalah. Macam leukemia kau tahu. Dari lebat, nipis sudah. Sobs sobs. Cedih cangat. Okay gedik much. Ihiks. Tapi betul. Hm hm. Ada orang kata kalau rambut gugur teruk, solution nya potong. Makkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk, tak nak potongggggggggg. *nangis guling guling*
Ehems. Please la korang semua. Ada tips/petua/produk/cara yang elok dan berkesan tak? Share la dengan saya. Jangan lah kedekut tau. Tak baik. Allah marah.

Sharing is caring lovelies.

So saya harap sangat korang boleh leave comment kat comment box tuh. Leave comment yang dapat membantu aku adalah perkara yang sangat di alu-alukan. Korang boleh share produk ape yang elok ke, berkesan ke, petua yang dah menjadi ke, cara rawatan ke. Tips ke. Cewah. Dah macam segmen kecantikan puleks. Ekekeke

By the way, please kongsi okay. Sesungguhnya :-

Allah menyayangi orang yang bermurah hati dan ikhlas ingin membantu saudara nya.

Kita kan saudara se-Islam. Se-kaum. Se-SatuuuuuuuuuuuuuuuuuMalaysia ! EH
Nak Allah sayang korang tak? Of course lah nak kan? Sooooo, apa tunggu lagi, cecepat drop your comment and comment box. Thank you love.




P/s:- Ada orang share ngan saya produk Alpha Lipid tu okay. Saya dah order dah. Ihiks. Nak try? Order kat kakak comel ni okay ! Tekan SINI.

Mohon dapat membantu. Cukuplah setakat ini. Ukhuwah fillah Abadan abada.
Semoga Allah merahmati dan mengampuni kita semua. Amin.

Ikhlas dari,
Manusia yang sakit. Mungkin? Hiks.
Salam ukhuwah.

2 comments:

najiah shaharain said...

ada jugak order alpha lipid,tp x minum dah coz sy x consisten...huhuhh

najla mohayidin said...

ohh ye ke? awak pernah guna dlu? how you feel on that time? better or not? :)