Tuesday, January 8, 2013

Wujudnya umat Muhammad S.A.W. Subhanallah !


Eh hai hai. sila tengok tajuk entry di atas tu. kemain tak? kemain tak? kemain kannn? hehehe. btw Assalamualaikum people.

okay. tajuk entry. 'Wujudnya umat Muhammad S.A.W. Subhanallah !'

ini kisah benar.
__________________________________________________________

hm hm. macam mana nak start entry kali ni ekk. dalam hati macam macam nak cakap ni, tapi tak tahu nak start macam mane. adoi. apa perasaan apabila kawan anda yang di sayangi bakal menjadi seorang ibu? Masha'Allah, kita sebagai seorang kawan ni, tak terkata tak terluah tak terucap kegembiraan tu kan? apatah lagi keluarga dia. hmm. *bila aku nk rasa ek? cehh gatal. k iklan. abaikan hiks

okay. ada seorang kawan saya, sebaya saya, semuda saya, pernah satu sekolah ngan saya, cantik rupawan tetapi tidak saya. ehems. dia hot k. aku tak. ini serius. k aku melalut lagi.

cenggini la cerita dia. kawan baik aku ni, dia dah married okay. jodoh awal. Alhamdulillah perkahwinan dia bahagia hingga kini. gembira aku tengok kehidupan dia. jodoh awal, Allah tetap kan. kita manusia biasa tak boleh nak pertikaikan benda ni okay. lagi bagus kahwin di usia muda okay. elak segala perkara yang mungkar. memang orang banyak pertikaikan kahwin di usia muda ni, tapi lain orang, lain caranya kan. dan aku percaya, kawan aku ni seorang yang tabah, kuat semangat sebab dia berjaya tempuh semua ni. Ahamdulillah. pernah dengar tak kata kata ni :-

Allah sayang pada orang yang membina masjid, tetapi Allah benci pada yang meruntuhkan masjid.

bukan nak kata, bukan nak suruh korang semua pergi kahwin semua takyah belajar, tapi nak kata kat sini yang orang yang kahwin muda ni, takde salah nya. elok lagi adalah. ingat ea :-

we had NO rights to judge people

yang penting kita pandai mengawal situasi, galas tanggungjawab sebagai seorang isteri dan sebagainya. cewah. macam pakar motivasi dah aku. eheks. tapi betul beb. jadi isteri di usia muda, mana nak study lagi, nak jaga suami, kalau ada anak nak jaga anak, see? besar nya pengorbanan seorang wanita. Syukurlah wahai gadis sekalian bahawa anda dilahirkan sebagai seorang wanita. jangan pernah mengeluh. Alhamdulillah :')

okayy. sambung cerita k. banyak melalut je aku ni. takpe. yang penting ada terselit ilmu nasihat dan pengajaran. ye tak?

k kawan aku ni. memang seorang yang sangat tabah dan kuat semangat. aku bangga dengan dia. dan pada 6 januari yang lepas *kalau tak silap aku, guess what? dia buat pregnancy test and she's pregnant babeeeeeeeeeeeeeeeeee ! Ya Allah, aku bersyukur gila. Wujudnya umat Muhammad S.A.W yang mungkin bakal memimpin suatu hari nanti. *O'Allah, sebak kot aku time ni. Please dont cry. Aiseh pahal bergenang lak ni :/

seorang bayi yang baru lahir, ibarat kain putih, ibu bapa lah yang mencorak kan nya.

okay, tanggungjawab kawan aku ni makin besar. makin berat. tapi aku tahu dia mampu. kalau tak, dia tak kan sampai ke tahap ini. dulu jaga suami, nanti jaga anak pulak. bukan senang nak jadi seorang isteri dan ibu di usia muda ye kawan kawan. apepun insan yang bakal menjadi ibu, jangan kau risau, semua rakan rakan kau, sentiasa ada menyokong kau di belakang, tepi kiri kanan atas bawah ! okay ?

__________________________________________________________

buat mu kawan, sahabat, teman :-

*jaga diri baik baik.
*jaga kandungan.
*jaga suami.
*jaga keluarga.
*jaga iman, akhlak, peribadi.

*jangan notty. hehe
*jangan brutal sangat. maintain ayu ok. nak jd mak budak dah. ihiks
*jangan segan if ada ape2 yang kau nak mintak tolong ngan aku. In sya Allah selagi aku boleh tolong. k?
*jangan lupa inform bila due date, sebab aku nak g lawat kau nanti.

eh rasa macam dah panjang sangat entry ni. heheh. okay for last :-

aku sayang kau, semoga kau dan keluarga berada dalam lindungan dan rahmat Allah. Amin. *ceh sebak. hm

aku akan ikut jejak langkah kau. kahwin awal! lol hahah =p

k Assalamualaikum.

*nota hati :- harap maaf, nama dan gambar tidak dinyatakan disini, bukan sebab aku takde kamera, takde mms or what so ever, tapi atas faktor keselamatan dan privacy. cukup sekadar kawan saya tu tahu, ini kisah dia :)

ikhlas from,
Aunty to-be. Hiks :)



6 comments:

afifahdaim said...

wahh bestnyaa.congrates dekat mommy-to-be and aunty-to-be hihi :D

najla mohayidin said...

haha. thankyouuuuu ! in sya Allah Amin !

Naemah Abdul Malek said...

hai dear...done following u too...salam persahabatan ye (^_^)

najla mohayidin said...

thankssss ! salam persahabatan jugak :D

azifah yazid said...

follow sini :)

najla mohayidin said...

thankyou. i'll hit you back.