Thursday, February 14, 2013

REZEKI DARI ALLAH.


“In the name of Allah, Most Gracious, Most Mercifull”

Entry pertama bulan February. Assalamualaikum semua. Setelah sekian lama tak update blog. Maaflah ye kawan kawan saya sibuk ber-praktikal sampai tak sempat nak uruskan blog yang dah comot momot ni haa. Kerja semakin hari semakin menimbun semakin mencabar semakin keras padu padat. Bercalar balar dahiku apabila ingin menyiapkan segala kerja yang diberi. Calar balar dahi? Lah guna bahasa hiperbola sikit jeh dah pening korang ni. Calar balar dahi tuh kewwruutt mewwruutt dahi lewww. Kihkihkih =p Atototo cian nya blog omey saya ni haaa. Haha k aku over gedik. Kesoh puloks haku kenn? Hiks. 

Kesian keng-korang semua datang terjah blog aku asek asek tengok entry yang sama. Sama sama asek entry nya. Tengok tengok asek yang same je entry nye pun adoi. Ahaks! Ayat macha dey!

*k aku bajet blog aku hot jeh orang datang ushar ushar kenn.*

Haha. Ape salohnyer nak perasangg lebih noks =p
Okey pirst off olls, saya nak ucapkan setinggi tinggi syukur ke hadrat Ilahi kerana telah mengurnia kan rezeki kepada saya. *maap ayat sastera bono widono. Eh*

Betul ni. Aku syukur gila sebab Allah tetapkan rekezi aku disini. Taaraaaaaaaaaaaaaaa! Sangka tak sangka tak? Tak kan? Aku pun tak sangka duh. :’)



Dalam box :')

Alhamdulillah Alhamdulillah Alhamdulillah

Okey, cerita ceriti nya bermula begini. Haritu aku ade ter-blog walking kat blog seorang hambaAllah ni. Ter-baca tentang pertandingan ‘Ekspresi Cinta Buat Mu Muhammad’ yang dianjurkan oleh PTS Books.

Pertandingan ni dia bersempena dengan Maulidur Rasul yang lepas. Aku tak expect nak menang pun. Ape yang terlintas kat fikiran time tu, ‘saja, boring-2 then nak cuba nasib ahhh’

***tup tup tup***

Dia umumkan pemenang pada 13/2/2013. Maknanya semalam lah kan? Hiks. Ya Allah, aku tak sangka gila kot. And sangat sangat happy. Boleh bayangkan tak kalau korang berada di tempat aku. Haaa. Aku faham gila ape perasaan nya sebab aku tengah rasa sekarang. Hiks. Hmm mohon jangan anggap aku riak takbur dan sebagainya. Korang tahu kan erti kegembiraan? Dan korang if jadi aku pun mesti nak kongsi kegembiraan tu kan? Nahhhhhh! So that’s why I’m telling telling you guys about this. Share kegumbiraan. Boleh dokk anak anak? Boleh? Baaaaguus J

So aku nak kongsi puisi aku dekat keng-kawan blogger lah. Bukan nak bangga. Aku pun ekcelii rasa puisi aku macam puiii jehh. Tak hebat mana pun. Tapi bila aku baca sensorang and hayati bait bait nya, boleh bergenang lah jugak. Itu pada aku. Mata aku. Pada korang, mata korang, hati korang hempedu korang aku tak tahu laa. So, korang nilailah sendiri hasil tangan aku ni yeee. Lagipun, aku segan nak kongsi kat FB nanti orang kata aku berlagak. Yelah FB kan ramai kawan. *perasan =p* kalau kat blog aku kongsi, followers aku tak ghamaii puns so aku tak risauu. Hihiks.

err number ic terpaksa di-private kan atas faktor keselamatan.  *klik gambar untuk pengembangan*

Ehems. Maaflah tak best. =/

So saya dengan ini memanjat kan setinggi tinggi rasa syukur pada Ilahi. Alhamdulillah. Oh, mesti ade yang tertanya tanya aku dapat hadiah apa kan? Heks. Aku pung tak tahu lagi. Dia kata hadiah misteri. Misteri dari PTS Books. Misterii tuuuuu! Ada yang kata pakej percutian lah, siap nak ikut aku pi bercuti dah kalau dapat. Baq hang! Cheq masuk pertandingan puisi jaaa. Bukan Fear Factor Malaysia yang ada abang Hairul Azreen tuh. Eh! Hahaks. Apapepun, aku terima je ape yang pihak depa nak bagi. Terima kasih PTS Books!



Haaa. Jelas kegumbiraan dan kesyukuran disitu. Alhamdulillah wahai Allah. Aku bersyukur padaMu. Hiks. Sekian, wasalam.

p/s:- mohon komen dan nilai puisi saya. Komen yang membina ya? Syukran! 

12 comments:

Aiman Afnan Mohd Asri said...

Tahniah! ^_^

najla mohayidin said...

terima kasih aiman afnan :D

Wanyy Minho said...

tahniah sis :-)

ELFarahin said...

wahh...bestnya :D congratz!

Aiman Afnan Mohd Asri said...

Sama-sama :D

najla mohayidin said...

thanks dik :)

najla mohayidin said...

:)

najla mohayidin said...

hehe. lain kali ELFarahin boleh jugak cuba nasib kayy. thanks ! :D

aisyah fashadeland said...

saya follow sambil singgah blog awak . follow me back?saya newbie,mohon bagi sokongan :D

najla mohayidin said...

thanks sudi follow. saya akan follow balik. newbie ya? welcome to blogging world! enjoy the journey dear :)

Nadia Ozil said...

tahniah :D

najla mohayidin said...

terima kasih ! :)