Friday, October 5, 2018

Mengapa saya memilih jenama shaklee?


Assalamualaikum semua.

Untuk yang baru jumpa blog ni, ni serba sedikit pengenalan tentang saya ye. Orang panggil saya najla, kadang tu ada panggil cikgu detox (eh) and ada juga panggil ciklang. Saya mula bercinta dengan shaklee masa 2014, baru je lagi kan.

Masatu sebab kakak saya join ahli and meniaga, saya beli dari dia and bila makan tu saya dapat rasa kesannya. Saya berjaya promote dekat kawan-kawan so nak dijadikan cerita saya join member and sampai sekarang masih member dan masih menjual shaklee. Yes #sayajual!

Dulu, kulit saya kering tersangat sangat, teruk sangat sampai orang tengok pun macam 'eh seriouslaa'. Ha camtu punya dasyat. But then, semuanya makin berkurangan bila saya mula kenal ESP dan Vitamin C Shaklee. Sejak pada tu terus suka dengan semua products shaklee. Sekarang pun saya masih amal Vitamin C & ESP. Banyak kebaikan dan manfaat dia, kalau nak cerita kena buat satu entry baru kot. Heheh! Tapi to make it short;

ESP + Vitamin C shaklee membantu untuk;
1) kurangkan kulit kering. lembapkan kulit
2) kurangkan rambut gugur
3) baiki kuku yang tidak sihat
4) ESP beri rasa kenyang yang lebih lama. Sumber protein daripada tumbuhan.
5) Vitamin C bantu sekatakan warna kulit
6) ESP & Vitamin C bantu mengurangkan masalah jerawat dan parut jerawat
7) meningkatkan sistem imun dalam badan. selsema + demam sangat digalakkan untuk ambil
8) Vitamin C bantu merawat resdung (digabungkan dengan vitamin lain)

Banyak sangat manfaat combo ni. ESP ni dia ada 9 asid amino lengkap yang diperlukan oleh tubuh badan kita, yang mana 9 tu, badan kita tak mampu nak hasilkan sendiri, jadi kita perlukan bantuan daripada ESP. Fungsi 9 asid amino tu seperti tadi lah, untuk kuku, rambut, kulit, hormon, dan macam-macam lagi.

Vitamin C pula seperti yang kita tahu memang bagus untuk mencantikkan kulit. Tu yang sampai ada yang sanggup, cocok tang sana. Cocok tang sini. Kaaan. Tp dengan shaklee tak perlu la nak cocok-cocok tu kita ambil yang semulajadi dan pastinya selamat. Sumber vitamin c kita memang daripada bahan natural dan ia akan sekata dan cerahkan kulit slowly but surely, sebab apa slowly? Sebab kita semulajadi ya. Yang penting selamat dan berkesan. Zaman sekarang, dah tak sempat dan nak makan buah-buahan yang sihat setiap hari, nak lengkapkan keperluan vitamin C dalam badan dengan ambil buah-buahan, sayur-sayuran dah payah dah sekarang. Kadang diri sendiri nak makan pun tak sempat kan, tu yang ikut dan je bedal apa yang ada. Kadang fast food, kadang makan kedai. Kita nak jamin makanan kita tu 100% sihat dah susah dah sekarang. Sebab itu la bantuan daripada supplement sangat dititik beratkan. Tapi again, ingat, pilih yang selamat, semulajadi, dan berkesan.

"Mengapa saya memilih jenama shaklee?"

Bila sebut saja Shaklee maksudnya Selamat, Terbukti, Berkesan. Itu merupakan falsafah Shaklee.
selamat

8 SEBAB UNTUK MEMPERCAYAI KUALITI DAN KESELAMATAN PRODUK SHAKLEE

Produk yang selamat datangnya daripada bahan-bahan yang berkualiti, dan itulah yang kami gunakan. Keselamatan mutlak amat penting di Shaklee, dan kami tegaskan bahawa standard kami tiada tandingan.

Bahan-bahan untuk produk kami dipilih secara teliti untuk memenuhi standard prestasi dan penyaringan yang tinggi. Malah, standard ketulenan kami adalah antara yang paling ketat dalam industri nutrisi dan pemakanan berkhasiat untuk memberi jaminan bahawa semua produk kami adalah selamat.
Apabila anda fikirkan “Shaklee”, fikirkan “Tulen”.

1) KAMI MENYARING LEBIH 350 BAHAN CEMAR, RACUN SERANGGA DAN BENDASING UNTUK SETIAP BAHAN BOTANI BAHARU
Selain itu, kami turut menyaring untuk bahan cemar lain termasuk logam berat, sisa pelarut, kehadiran radiasi dan pencemaran mikrob.

2) LEBIH DARIPADA 250 UJIAN RACUN SERANGGA DILAKUKAN, MELEBIHI SYARAT UNITED STATES PHARMACOPEIA (USP)

3) KAMI MELAKUKAN LEBIH 100,000 UJIAN KUALITI SETIAP TAHUN
untuk memastikan produk kami selamat digunakan oleh anda dan keluarga anda.

4) TIADA TAMBAHAN PENGAWET, PEMANIS ATAU PERASA TIRUAN

5) BEBAS GLUTEN
Produk kami Bebas Gluten, berita baik untuk mereka yang mengalami alahan gluten dan sensitif-gluten. Dengan produk bebas gluten, kami mahu anda memiliki usus dan sistem penghadaman yang lebih sihat.

6) BUKAN GMO
Produk Shaklee adalah bebas GMO dan disahkan melalui Program Pengekalan Identiti (Identity Preserved Program (IPP)), pendekatan paling dipercayai untuk memastikan produk kami kekal Bukan- GMO dari peringkat biji benih hingga ke proses pengilangan.

7) TERBIODEGRADASI
Berpegang pada prinsip selamat, handal dan mesra alam, produk Get Clean Home Care kami adalah Terbiodegradasi yang tidak mengandungi fosfat, nitrat atau borat. Kami menjadikannya satu tanggungjawab dan amanah untuk menjadikan planet kita lebih sihat sepanjang masa.

8) KAMI TIDAK MELAKUKAN UJIAN KE ATAS HAIWAN

Terbukti
Para saintis kami sentiasa mencari bahan dan ramuan yang tulen dan mujarab 
dari alam semula jadi, semakan terbitan saintifik dan melakukan kajian mereka 
sendiri untuk mengesahkan keberkesanan dan  kemujarabannya.

1) lebih 100 pembentangan dan kertas saintifik diterbitkan
Produk kami disokong oleh lebih daripada 100 pembentangan dan kertas saintifik yang diterbitkan, yang membuktikan bahawa ia membawa perubahan kepada kesihatan anda. Salah satu ujian ini ialah Kajian Penanda Aras, yang menunjukkan bahawa orang yang mengambil suplemen Shaklee memiliki kesihatan yang jauh lebih baik berbanding mereka yang mengambil satu 
multivitamin atau tiada suplemen sama sekali.

2) TELOMERE  



Kajian Telomere menunjukkan bahawa 
pengguna Shaklee yang mengambil suplemen 
selama 5 tahun mempunyai telomere lebih lama 
berbanding pengguna sihat tanpa-suplemen.









3) PATEN SHAKLEE
Produk Shaklee mempunyai lebih daripada 70 paten dan sedang-dipaten.

4) SISTEM PELEPASAN BERPATEN
Sistem pelepasan berpaten Shaklee dicipta untuk memperbaiki dengan ketara kadar penyerapan nutrien utama dalam tubuh, menyediakan nutrien yang betul, di lokasi yang betul dan pada masa yang tepat.

Layari healthresource.shaklee.com untuk lampiran lengkap penyelidikan yang ditaja oleh Shaklee.

BERKESAN

Kajian Suplemen Pemakanan Shaklee

Satu Kajian Penanda Aras

Kajian Suplemen Pemakanan Shaklee adalah kajian perintis mengenai pengguna suplemen
pemakanan jangka panjang yang menunjukkan bahawa mereka yang mengambil suplemen
Shaklee memiliki kesihatan yang jauh lebih baik, berbandingmereka yang mengambil
multivitamin jenama lain atau tiada multivitamin sama sekali.


Kajian Suplemen Pemakanan Shaklee [Shaklee Dietary Supplement Study] adalah kajian
bebas oleh University of California, Berkeley, ke atas corak penggunaan, status kesihatan
dan nutrisi pengguna jangka panjang pelbagai suplemen pemakanan. Kajian rentas-silang
ini telah diterbitkan dalam Nutritional Journal, jurnal saintifik ulasan-sejawat atas talian
pada Oktober 24, 2007

http://www.nutritionj.com/content/6/1/30
Hasil kajian ini membantu mengesahkan apa yang telah kami di Shaklee tegaskan selama ini
  • Pendekatan gaya hidup sihat jangka panjang Shaklee merangkumi pilihan pemakanan
    bijak 
    dari segi makanan dan suplemen, serta bersenam untuk mencapai dan 
    mengekal
    kan berat yg sihat ternyata akan menyokong kesihatan & kesejahteraan yang optimum.
  • Dan kami mahu anda memastikan bahawa gaya hidup sihat anda turut merangkumi diet
    yang bijak, pengambilan suplemen, dan strategi senaman semasa anda berusaha untuk
    mencapai kesihatan yang optimum.
... dan keputusannya amat Mengagumkan!
  • Tahap Nutrien Darah yang Baik
  • Penanda Bio Utama Kesihatan Jantung yang Baik
  • Kekerapan Penyakit Lebih Rendah
  • Tahap Selamat Vitamin D dan Zat Besi
PENGGUNA PELBAGAI JENIS MAKANAN TAMBAHAN MEMPUNYAI:
Risiko Penyakit Jantung Lebih Rendah
11% Nisbah Kolesterol Lebih Rendah
33% Tahap Trigliserida Lebih Rendah

Penyakit Berkaitan Otak dan Jantung Lebih Rendah
36% Tahap Homosisteina Lebih Rendah

Risiko Penyakit Jantung, Kanser, Kencing Manis Lebih Rendah
59% Tahap Protein Reaktif-C Lebih Rendah
39% Risiko Peningkatan Tekanan Darah Lebih Rendah
73% Risiko Kencing Manis Lebih Rendah

Wahh sangat kan? Jadi tidak ada sebab lagi untuk anda tidak percayakan shaklee! 

No comments: